fredag 14 september 2012

"All you need is 20 seconds of insane courage and I promise you something great will come of it"

"We bought a zoo" är en hjärtskärande film som alla borde se. Den handlar om Benjamin och hans två barn. De har mist sin mamma i cancer och vägen tillbaka till ett vanligt liv går inte riktigt som Benjamin skulle önskat. Benjamin som enligt sig själv är en "adventure addict" och är övertygad om att hans barn behöver börja på nytt på något vis, speciellt hans son som inte varit sig själv sedan mamman försvann, köper utan vidare eftertanke ett zoo som blir deras nya hem. Mer vill jag nog inte avslöja.

Det är en fantastisk film. Så himlahimla fin är den. Musik av bland annat Bob Dylan, Jónsi, Tom Petty & The Heartbreakers och Bon Iver är inte precis något man kan klaga på heller. Man blir liksom helt slukad under filmens 124 minuter och ledsna tårar byts mot glädjetårar om vartannat. Det jag tycker är allra finast med den här filmen är att den inte bara fokuserar på relationer människor emellan, men även mellan människor och djur. Det är verkligen en sevärd film. En av soundtracklåtarna, Why not? av Jónsi som i sig är ett mästerverk, får mina ögon att fyllas med tårar. Snälla, bara se den.





1 kommentar:

  1. Alltså sluta dela med dig av sånt här. Sitter och gråter till trailern. Laddar ner filmen, lyssnar till soundtracket och blir kär i Jonsi.

    SvaraRadera